Neapel – njut av historien och andra godbitar

Södra Italiens största stad Neapel erbjuder besökarna en perfekt kombination av myllrande stadsliv och lugn.

I staden vid den bländande blå Neapelbukten och vulkanen Vesuvius, lyder det gamla talesättet: "Vedi Napoli e poi muori!", se Neapel och sedan dö. Även om Neapel har ett färgstarkt rykte bör man inte betrakta det som ett hot. Napolitanare tycker bara att alla ska besöka deras vackra hemstad och se dess skönhet. Det låter inte som en dålig idé.

I Neapel kan du till exempel lära känna de uråldriga skatterna i Neapels nationella arkeologiska museum, följa i Elena Ferrantes fotspår i de smala gränderna eller hoppa på en bergbana för att se det sofistikerade området i Vomero. Neapels livliga hamn är avgångsplatsen för färjorna till Capri, och de historiska utgrävningarna i Pompeji ligger också nära.

På kvällarna kan du gå till Neapels strandpromenad för att beundra solnedgången och njuta av lokal mat och vin. Tävlingen mellan pizzeriorna om den godaste pizzan är svåravgjord, men en sak är säker: världens bästa pizzor bakas i Neapel.

* Det lägsta priset till {destination} hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum i {destination}. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/ person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/se/se/information-services/baggage.