Menorca – en ö för lugn strandsemester

Spanien

I samarbete med Mondo

Visste du att Menorca har fler stränder än grannöarna Mallorca och Ibiza tillsammans? Största delen är små stränder mellan klipporna – precis sådana där älskande par trivs.

 

Menorca är Mallorcas charmiga lillasyster, som erbjuder både strandsemester och aktiviteter. Öns omväxlande landskap upplever man bäst för egen maskin. Menorca har många utmärkta cykelleder och från en kajak är det lätt att beundra de ståtliga fyrarna. Även nybörjare kan delta i ridutfärden.

 

Den charmigaste staden på Menorca är Ciutadella, där den historiska stadsdelen bär spår av både romare och morer. Från smågatornas bagerier sprider sig doften av ensaïmada-bakverk, som får det att vattnas i munnen. När skymningen faller och gatulamporna tänds är det dags att dyka in i det labyrintiska Ciutadella.

Se alla erbjudanden

Bra att veta om Menorca

Ät

Till Restaurangen Cap Roig, som ligger avlägset på strandklipporna, kommer man inte av en slump. Här serveras rätter med anknytning till havet, såsom färsk fisk och god paella samt en fantastisk havsutsikt. Restaurangen tillreder enkel mat av de bästa råvarorna.

Upplev

Har du smakat på viner från Menorca? På vingården Binifadet kan du lära dig mer om viner under en källarrundtur. Vingården har en modern vinbar och en trivsam restaurang där du kan njuta av öns viner och innovativa lokala rätter i rofylld landsbygdsmiljö.

Shoppa

På Menorca har man tillverkat läderprodukter i flera årtionden och ön har otaliga små skoaffärer. Öns populäraste skor är de avslappnade och bekväma avarca-sandalerna som finns i alla färger. De klassiska sandalerna passar både i stan och på stranden.

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/se/se/information-services/baggage.