Luang Prabang – en resa till den mest magiska staden i Asien

Laos

I samarbete med Mondo

Munkar i orange kåpor går efter varandra med skålar för allmosor i händerna längs gator kantade av vackra hus från kolonialtiden. Den stigande solen färgar de tiotals templen i Luang Prabang i guld.


Morgnarna i Luang Prabang är magiskt vackra. Vid Mekongflodens strand, omgiven av berg är Luang Prabang som resmål lika exotiskt som en dröm om orienten i början av förra århundradet.


Den tidigare kungliga huvudstaden i Laos har bevarat sin historiska skrud och upptagits som Unescos världsarv. Härliga boutique-hotell och stämningsfulla restauranger har byggts i de gamla husen. Tiden går obemärkt snabbt när man sitter på café vid en kopp gott laotiskt kaffe och betraktar det lokala livet.


Sevärdheter i Luang Prabang är det tidigare Kungliga palatset och de vackra templen, där det är trevligt att samtala med munkarna och samtidigt lära sig om den buddhistiska kulturen i Laos. Utflykter ordnas till vattenfallen i bergen och de heliga Pak Ou-grottorna.

Luang Prabang är ett perfekt resmål för en upplevelserik kultursemester.

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/se/se/information-services/baggage.