London - hela världen i en stad

Storbritannien

I samarbete med Mondo

Kub eller pyramid? Hur ser den ut på insidan? Och vad ställs ut där? Tegeltornet med sneda vinklar på Tate Moderns tilläggsbyggnad Switch House har kallats Londons viktigaste nya kulturbyggnad på flera årtionden. Resan till London bjuder på en rejäl dos både modern och klassisk kultur.

 

London hör utan tvekan till de främsta kulturstäderna i världen och det har hänt mycket inom stadens kultur under de senaste åren. Vid sidan av Tate Modern har exempelvis designmuseet förnyats och fått mycket beröm. Till Londons klassiska sevärdheter hör naturligtvis det enorma British Museum och stadens musikaler.

 

I London har man alltid kunnat blicka framåt, vilket syns i arkitekturen som ständigt förnyas. Tidsepoker och strömningar blandas i staden och bildar fascinerande historiska skikt. Bakom den viktorianska Tower Bridge och den medeltida Tower of London höjer sig de futuristiska skyskraporna i City.  Samma skikt och kulturrikedom syns också bland Londons invånare och hörs bland de olika accenterna runtom i staden, på restauranger, pubar och klubbar. Under en stadssemester i London får du uppleva hela världen i samma stad.

Se alla erbjudanden

Bra att veta om London

Ät

En publunch på söndagen är alltid inne. Till rostbiffen, potatisen och grönsakerna smakar ett lokalt öl. Upplevelsen blir som bäst ute på landsbygden en solig dag. Till de bästa pubarna i London hör till exempel The Drapers Arms i Barnsbury, The Dove i Bethnal Green i östra London och The Bull & Last i Highgate.

Upplev

Från 72:a våningen i Västeuropas högsta byggnad The Shard kan du njuta av en fantastisk utsikt över London, i bästa fall upp till 60 kilometer. Besökarna utlovas vädergaranti och får pengarna tillbaka om molnen förstör utsikten. I takträdgården Sky Garden i City kan du njuta av utsikten helt gratis.

Shoppa

Londons bästa souvenirer finns i museibutikerna. Exempelvis butiken på Twinings temuseum har ett oändligt tesortiment och allt möjligt i anslutning till te. Beundra de vackra serviserna och de söta presentförpackningarna. På tebaren kan du smaka på souvenirerna innan du köper dem.

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/se/se/information-services/baggage.