En resa till Hongkong – kärlek vid första ögonkastet

Hongkong, Kina

I samarbete med Mondo

Hongkongs affärscentrum präglas av skyskrapor, den ena märkvärdigare en den andra. En liknar en robot, medan en annan ser ut som en jättelik gräshoppa. Sett från strandboulevarden Kowloon är landskapet otroligt vackert: skyskraporna står inträngda mellan havet och bergen.

 

Prisnivån i Hongkong överraskar positivt. Maten är billig på de lokala restaurangerna och många av Hongkongs sevärdheter är nästan gratis, t.ex. att åka över hamnen med den traditionella färjan Star Ferry och att titta på folkvimlet i shoppingområdet Mong Kok.

 

Den största överraskningen i Hongkong är ändå att det finns så mycket natur i den tättbebyggda metropolen. Hälften av Hongkongs areal är en skyddad naturpark. Under semestern i Hongkong kan du bada på en öde strand och vandra längs bergiga skogsstigar. På de omkringliggande öarna finns trivsamma byar.

 

Hongkong är en stad som man genast blir förtjust i. Kärleken djupnar under återkommande besök: Hongkong har alltid något nytt att erbjuda.

Se alla erbjudanden

Bra att veta om Hong Kong

Ät

Ett fynd för vänner av dim sum är restaurang One Dim Sum, där maten är utsökt och priserna förmånliga. Framför den autentiska lilla restaurangen ringlar sig alltid en kö och stället är populärt bland lokala läckergommar.

Upplev

Fiskebyn Tai On ligger på ön Lantau och är känd för sina gamla fiskarhus som byggts på vattnet. I den lugna lilla byn verkar tiden ha stannat. Beställ en läcker fiskportion till lunch i ett gatumatstånd och besök byns stämningsfulla tempel. 

Shoppa

Ett shoppingcenter med utmärkt läge och sortiment är Times Square, som inhyser såväl europeiska, amerikanska som asiatiska varumärken, från Tiffany & Co:s diamanter till Chanel och Shanghai Tangs silkesprodukter. Dessutom finns här restauranger och tjänster för alla smaker.

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/se/se/information-services/baggage.