Helsingfors – en resa till Finlands härligt speciella huvudstad

Finland

I samarbete med Mondo

På havsstranden står en vacker, modern träbyggnad. Trä och glas, kantiga och böjda former. I vilken annan av världens huvudstäder skulle det garanterat finnas ett museum för modern konst i byggnaden, men inte i Helsingfors. Byggnaden är en allmän bastu! Halvnakna bastubadare smuttar civiliserat på sina drycker på bastukomplexets terrass och springer sedan för att ta sig ett dopp i havet.


Bastubad utgör en central del av den finländska kulturen och bastun Löyly är ett särskilt enkelt besöksobjekt för resenärer eftersom man i Löyly badar bastu i baddräkt och inte på traditionellt sätt naken. Här är man inte blyg!


I bastun som håller öppet året runt står det klart att Helsingfors inte är vilket stadsobjekt som helst i Europa. Helsingfors är trendigt på sitt eget, jordnära vis. I Helsingfors finns till exempel inte en självklar hipsterstadsdel, där modetrender skulle dominera. Du hittar roliga och trendiga caféer här och där i stadens centrum. Helsingfors är som gjort för urbana forskningsresor.


Naturen finns alltid nära. I det havsnära Helsingfors kan du kombinera en stadssemester med en strandsemester i den vackra skärgården – eller med en vandring i nationalparken i stadens omedelbara närhet. 

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/se/se/information-services/baggage.