Havanna – en stad i kreativ förändring

Kuba

I samarbete med Mondo

Barväggen pryds inte längre av Che Guevara, utan av Amy Winehouse, målad i popkonststil. Förutom turister är kunderna trendiga lokalinvånare. Cevichen är förstklassig. Tiden då det var svårt att hitta något annat än bönor i Havannas restauranger är avlägsen. De gamla husen i Havanna renoveras till sin forna prakt. 


Havanna lever i en kreativ förändring. De första designbutikerna i Havanna har öppnats, och det finns gott om gallerier och caféer. Däremot lyser tråkiga butikskedjor med sin frånvaro, liksom fula reklamljus. 


Det viktigaste i Havannas unika stämning finns kvar. På sidogatorna i gamla staden hamnar resenären mitt i Havanna-bornas vardag. Många hus är fortfarande förfallna. Livet sprider sig ut på gatorna, där folk spelar domino och knäpper på gitarrer. Nyhetsutbytet sker genom att ropa mellan balkonger, samtidigt som man hänger tvätt. Längs gatorna glider gamla dollargrin fram. 


Det är som om Havanna äntligen skulle ha vaknat ur en Törnrosasömn som varat i ett halvsekel, men fortfarande gnider ögonen på gränsen mellan dröm och verklighet. Som resmål är Havanna som mest fascinerande just nu.

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/se/se/information-services/baggage.