Gdansk – charmig och historisk Hansastad

Gdansk är en charmig, historisk Hansastad och ett populärt turistmål i norra Polen. Visste du att Gamla stan i Gdansk återuppbyggdes helt på ett mycket skickligt sätt på 1960-talet, efter att ha förstörts i slutet av andra världskriget? Centrala Gdansk är fullt av färgglada hus och fantastiska sevärdheter. Gdansk är både storslaget och mysigt, och du får ta del av Östersjöområdets rika historia.

Gdansk är ett utmärkt val för alla som gillar att promenera. Staden är enkel och bekväm att upptäcka till fots, eftersom avstånden inte är långa och det finns trevliga saker att se vart du än går. Gdansk har lägre prisnivåer än en del andra europeiska städer, så du kan njuta av både shopping och ett fantastiskt utbud av caféer och restauranger.

Bland de mest kända sevärdheterna i Gdansk finns Neptunusfontänen och den magnifika Mariakyrkan, Europas största tegelkyrka med ett astronomiskt ur med astrologisk urtavla, samt de vackra historiska byggnaderna på Dluga-gatan.

Gdansk utgör tillsammans med systerstäderna Gdynia och Sopot en stadstrio som lätt kan utforskas med dagsturer. Du kan också enkelt kombinera en stadssemester med en sommarsemester eftersom några av Europas bästa stränder, liksom Finnair Holidays hotell, ligger i Sopot, bara en halvtimmes bilresa från Gdansk.

Finnair flyger direkt från Helsingfors till Gdansk året runt. Hitta den perfekta resan till Gdansk för ditt schema och din budget med Finnair Holidays!

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/se/se/information-services/baggage.