Dubrovnik – en resa till fängslande skönhet och historia

Kroatien

I samarbete med Mondo

Den perfekta, vackra sagostaden ligger på en liten udde omgiven av skyddande murar, med orange tegeltak som glänser i solen. Runt omkring glittrar det blå havet. Detta är semestern i Dubrovnik.

 

Dubrovniks bästa restauranger ligger i gamla stan och i stadsdelen Labad.  Staden är så vacker att den förutom delikatesser från havet också erbjuder näring för själen. Dubrovniks skönhet upptäcktes också av skaparna till teveserien Game of Thrones, som valde staden att representera Westeros huvudstad King’s Landing i serien. 

 

Besökaren fängslas också av Dubrovniks historia. Stadens 500 år gamla ståtliga murar skyddade den mot erövrare på tiden då staden var en del av republiken Ragusa som var en blomstrande, självständig sjönation. Ragusas härskare valdes för en månad i taget och måste flytta till det isolerade tjänstepalatset för att inte kunna använda sin makt för att driva egna intressen.

 

I Dubrovnik är verkligheten mer fascinerande än sagan.

Se alla erbjudanden

Bra att veta om Dubrovnik

Ät

Restaurang Kopun ligger i en vacker miljö vid ett torg och serverar traditionell kroatisk mat tillredd på modernt sätt, till rimligt pris. På menyn står en attraktiv blandning av smaker från Italien och Balkan: färsk fisk och grillade skaldjur smaksatta med vitlök.

Upplev

På den lilla ön Lokrum verkade tidigare ett munkkloster. Båtresan från Dubrovnik räcker bara tio minuter, men man spenderar gärna hela dagen på ön. Du kan besöka naturskyddsområdet och den botaniska trädgården. Från klipporna kan du ta dig ett dopp från stegar.

Shoppa

Delikatessvännen köper sina souvenirer i butiken Uje, som specialiserat sig på kroatiska olivoljor. Pröva olivolja smaksatt med citron, söta rostade mandlar och fikonkompott. Delikatesserna säljs vackert förpackade.

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset till {destination} hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum i {destination}. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/ person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/se/se/information-services/baggage.