Dublin – en resa till de irländska pubarnas huvudstad

Irland

I samarbete med Mondo

På en resa till Dublin lär du dig snabbt att det är en konst att beställa en Guinness. Tro inte att du genast får det stop du beställt. Bartendern fyller stopet till hälften och lämnar det sedan på disken i en minut eller två. Det kaffebruna ölet börjar bubbla och blir becksvart.

 

Först efter detta fyller bartendern stopet helt och ger det till kunden. Men du får inte ännu smaka! Ölets smak blir bättre om du har ro att vänta en stund. Guinness smakar faktiskt bättre i sitt hemland Irland än någon annanstans.

 

Irländska pubar finns i hela världen, men på resan till Dublin bara måste man uppleva en äkta irländsk pub. Det finns mycket att testa: Dublin har över 700 pubar. På den irländska puben får du, förutom att njuta av Guinness och de irländska mikrobryggeriernas ölsorter, uppleva craic, den magiska stunden då den glada stämningen fyller puben. Någon plockar upp gitarren.

 

Musiken är närvarande överallt i Dublin: på pubarna musicerar man spontant mitt på eftermiddagen och stadsdelen Temple Bar som också är en populär sevärdhet är världskänd för sina gatumusikanter. På en stadssemester i Dublin upplever du underhållning och glädje på flera nivåer.

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset till {destination} hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum i {destination}. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/ person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/se/se/information-services/baggage.