Costa del Sol – sol, kultur och stränder i ett

Den spanska solkusten består av vackra byar och städer, förtrollande stränder och häpnadsväckande medelhavslandskap – allt under Andalusiens starka sol.

Málaga grundades av fenicierna. Hamnstaden är känd för sina strandpromenader kantade med palmträd, men solkustens huvudstad är också ett växande kulturresmål. I Málaga kan du till exempel titta på konst på konstcentret Pompidou och Picasso-museet – som är uppkallat efter och tillägnat Pablo Picasso som föddes i Málaga. En historisk atmosfär finns i det moriska slottet Alcazaba eller på den romerska teatern.

På gamla stans långa gågata, Calle Marques Larios, och de charmiga, smala gatorna finns många av Málagas restauranger och butiker samlade. På en resa till Málaga kan du besöka några av tapasbarerna i den gamla stadens labyrintartade gränder – här är den autentiska andalusiska atmosfären särskilt tydlig.

Soldyrkarnas favoritplatser på Costa del Sol är Fuengirola, Benalmádena och Torremolinos. Trions sevärdheter är definitivt de fina kilometerlånga sandstränderna. Men du kan också bege dig till en golfbana, njuta av det livliga nattlivet eller ha kul på nöjes-, vatten- och djurparker.

* Det lägsta priset till {destination} hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum i {destination}. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/ person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/se/se/information-services/baggage.