Chicago – en resa till skyskrapornas stad

USA

I samarbete med Mondo

Den blå himlen och skyskraporna speglas i den enorma stålstatyn, som för tankarna till en kvicksilverbubbla. Människor svärmar runt det jättelika konstverket för att ta bilder. Konstnären Anish Kapoors skulptur Cloud Gate blev genast en av Chicagos ikoniska sevärdheter när den avtäcktes år 2006. Verket saluterar Chicagos mäktiga skyskrapor – det är som om det skulle suga in dem i sig självt. 


Chicago är verkligen skyskrapornas stad. Home Insurance Building, som anses ha varit världens första skyskrapa, färdigställdes i just Chicago år 1885. Byggnaden hade tio våningar. Numera hittar man i Chicago de näst och tredje högsta byggnaderna i USA. Bland skyskraporna går Magnificent Mile, alltså North Michigan Avenue, Chicagos berömda shoppinggata.


Trots skyskraporna som spejar mot himlen – eller tack vare dem – är Chicagos centrum underbart kompakt. Nästan alla Chicagos sevärdheter, shoppingområden och teatrar finns inom promenadavstånd från varandra. Chicago är också ett utmärkt resmål för några dagars snabbsemester i metropolens puls.

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset till {destination} hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum i {destination}. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/ person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/se/se/information-services/baggage.