En resa till Chiang Mai – en stadssemester mitt i naturen

Thailand

I samarbete med Mondo

En vindpust får de små klockorna som hänger från templets takutsprång att klinga. De ringer ut böner. Wat Prathat Doi Suthep som ligger vid foten av ett djungelbeklätt berg hör till Thailands vackraste och mest heliga tempel. Nedanför i den grönskande dalen breder Chiang Mai ut sig.

 

Trots att Chiang Mai är en av Thailands största städer, har den en härligt byliknande stämning. I hjärtat av Chiang Mai ligger gamla stan, omgiven av en vallgrav. Husen är låga, templen ståtliga.

 

Utanför gamla stan väntar en livlig studiestad, vars trendiga sida man kan lära känna på Nimmanhaemin Road. Gatan kantas av lockande butiker, innovativa kaféer och livliga uteställen att tillbringa kvällen på. Chiang Mai har en prisnivå som är betydligt lägre än den i Bangkok och på Thailands strandresmål.

 

Genast utanför centrum börjar de frodiga risfälten och de djungelbeklädda bergen. Många reser till Chiang Mai för att vandra till de exotiska bergsfolkens områden, men stannar i staden längre än planerat för att fira en avkopplande stadssemester.

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset till {destination} hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum i {destination}. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/ person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/se/se/information-services/baggage.