Budapest – En resa till badinrättningarnas huvudstad

Ungern

I samarbete med Mondo

En semester i Budapest är som en förening mellan kropp och själ. Ett av de bästa sätten att fira en oförglömlig stadssemester är att koppla av i Széchenyi termalbad i Budapest, där gamla män spelar schack på flytande spelbräden i de varma utebassängerna.

 

Bakom bassängerna höjer sig badinrättningens palatsliknande, gula nybarockbyggnad, som öppnades 1913. Schackspelarna finns alltid där, sommar som vinter. Bara generationerna har växlat.

 

Széchenyi är det största och mest berömda termalbadet i Budapest, men staden har tiotals andra härliga spainrättningar med hett vatten från naturkällor. Gellértbadet i jugendstil är ett av de finast dekorerade baden i Budapest, medan Rudas, som öppnades under den ottomanska tiden på 1500-talet, är en av de äldsta badinrättningarna i staden.

 

Det finns inte någon annan huvudstad i världen där livet är lika sammanflätat med badinrättningar. Badinrättningarna är även populära bland turister i Budapest – baden är de mest berömda sevärdheterna och kulturupplevelserna i Budapest. Budapest kallas för en av Europas mest avkopplande städer. Det är lätt att resa dit under hela året.

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset till {destination} hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum i {destination}. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/ person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/se/se/information-services/baggage.