Bologna – Italiens mathuvudstad

Italien

I samarbete med Mondo

Bologna är känt som Italiens mathuvudstad och staden lever upp till sitt rykte. Denna pärla i provinsen Emilia-Romagna i norra Italien har älskats för sina kulinariska njutningar, vetenskap och konst i århundraden. Staden lockar konstälskare med målningar av stora konstnärer och arkitekturintresserade med fantastiska palats och kyrkor. Europas äldsta universitet finns också i Bologna.


Du kan utforska den vackra terrakottafärgade staden genom att promenera längs de ikoniska pelargångarna (i Portici). De nära 40 km långa pelargångarna är de längsta i både Italien och världen.


Med Finnairs direktflyg till Bologna kommer du bekvämt till din fascinerande semester på ca 3 timmar.

Bolognas attraktioner och våra utflyktstips

Njut av Bolognas världsberömda matutbud

Tortelloni, tortellini, lasagne, tagliatelle al ragù ... Bologna är ett paradis för pastaälskare. Du hittar ingen spaghetti bolognese i Bologna, men otaliga andra utsökta pastaskapelser på autentiska restauranger dit lokalbefolkningen också går och äter.

Enzo Ferrari-museet i Modena (cirka 45 min med bil från Bologna)

Det här museet bara måste du besöka. Gör en dagsutflykt! Byggnaden är ganska imponerande i sig själv: det klargula taket är inspirerat av Ferrari-motorhuven och entréfasaden är en stor, glittrande glasyta. Museet visar upp Ferraris grundares personliga berättelse och livsverk. Du får se Ferrari-modeller från flera årtionden i en stor utställningshall och får veta vilka bilmodeller som valdes av några världsberömda Hollywood-stjärnor.

Asinelli-tornet - beundra staden från ovan

De medeltida tornen Garisenda och Asinelli symboliserar Bologna. Gå del 498 stegen upp till toppen av Asinelli-tornet (97 meter) och njut av den fantastiska utsikten över Bologna.

Quadrilatero

Njut av den medeltida atmosfären på den gamla marknaden i Quadrilatero. Besök mysiga kaféer, hantverksbutiker och matstånd och hitta souvenirer att ta med hem.

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/se/se/information-services/baggage.