Barcelona – en stadsresa till Europas ymnighetshorn

Spanien

I samarbete med Mondo

Det är lätt att gå vilse i Barri Gòtics smala gränder. Men spelar det egentligen någon roll, då du möts av ett charmigt kafé eller en ståtlig gotiskt kyrka varje gång du vänder runt ett hörn? I Barcelonas medeltida stadsdel kan du lätt spendera en hel dag, men nu är det bråttom: det finns så mycket kvar att se!

 

Barcelona är det perfekta valet för den som vill ha en kombinerad strand- och stadssemester. De myllrande saluhallarna, de trendiga barerna och restaurangerna, de pulserande bulevarderna och den guldgula Barceloneta-stranden ger den perfekta inramningen för en resa över veckoslutet – eller längre.

 

Dessutom finns ju Barcelonas mest kända sevärdheter, Antoni Gaudís fantasifulla byggnader. Den mest berömda är katedralen La Sagrada Família, världens mest sagolika kyrka vars byggnadsarbeten pågått i över hundra år.

 

På FC Barcelonas hemstadion, det storslagna Camp Nou, finner du en annan slags kultur och fotbollsklubbens museum. Att följa med Barças matcher i en bar är också en upplevelse, speciellt om baren ligger i något av Barcelonabornas favoritkvarter, till exempel i El Raval.

Se alla erbjudanden

Bra att veta om Barcelona

Ät

Om du letar efter nya smakupplevelser, styr då stegen mot restaurang Ultramarinos. Smaka på rätter tillredda med modern touch av de bästa spanska råvarorna: Iberisk gris, lamm från regionen Castilla y Leon, torsk från Barcelona med honungsaioli... I restaurangens bar serveras också trendiga cocktails.

Upplev

Det är få som vet att Barcelona är centrum för den katalonska rumban. Musikstilen uppstod bland stadens romanibefolkning under 1950-talet. På klubben La Rumbeta får du lyssna till levande rumbamusik. Samtidigt kan du njuta av vin och tapas och anmäla dig till en sångkurs.

Shoppa

Till souvenirerna från Spanien hör naturligtvis skor. Vänner av personliga skor kan botanisera bland skor som inspirerats av flamenco och pin-up-stil i butiken La Veintinueve. Skorna är handgjorda och färggranna. Det är rätt sällan man möter sådana skor!

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset till {destination} hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum i {destination}. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/ person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/se/se/information-services/baggage.