En resa till Zürich – en överraskande rolig stad

Schweiz

I samarbete med Mondo

187 trappsteg leder upp till Zürichs högsta plats. Från domkyrkan Grossmünsters torn har man utsikt över staden: Stadens medeltida centrum runt floden Limmat, den avlånga Zürichsjön och de snöbeklädda Alperna. Få städer har ett lika vackert läge.

 

Många känner till Zürich främst för dess banker, men här saknas de skyskrapor som kännetecknar världens ekonomiska centra. Stadsvyerna domineras av kyrktorn och söta medeltida hus.

 

Schweiz största stad överraskar. Rikedomen har inte gjort Zürich tråkigt, tvärtom. I Zürich finns flera barer och klubbar per invånare än någon annanstans i Europa. Nya roliga bostadsområden och konstcentra har öppnats på gamla fabriksområden. Gallerierna blomstrar. I bergen väntar vandringslederna.

 

Zürich är ett idylliskt och livligt resmål för en stadssemester.

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.