Xi’an – en resa till terrakottasoldaternas och sidenvägens stad

Kina

I samarbete med Mondo

Den otroliga synen förstummar: tusentals soldater stelnade i en disciplinerad formation, redo att försvara sin kejsare. Att se terrakottasoldaternas armé på nära håll är en av Kinas mest slående upplevelser.


Kejsar Qin Shi Huangdi som förenade Kina dog för 2200 år sedan, och graven vaktas av terrakottasoldaterna som är Xi’ans mest berömda sevärdhet, men inte den enda. Från Xi’ans gamla stadsmurar öppnar sig fantastiska vyer över miljonstadens hjärta.  Det roligaste sättet att bekanta sig med den mäktiga, nästan 14 kilometer långa muren är en cykeltur på murens krön.


Xi’an var i tiderna Sidenvägens slutpunkt, där kulturer möttes. Än i denna dag är Xi’an en av Kinas viktigaste muslimska städer, vars livliga muslimska kvarter är kända för sina färgstarka gatukök.


Av sevärdheterna i Xi’ans omgivningar är den ståtligaste taoisternas heliga berg Hua Shan. Bergets topp nås behändigt via kabelhiss, och våghalsarna kan prova via ferrata-rutten som går längs den lodräta klippväggen.

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.