Warszawa - stadssemester i Polens bohemiska huvudstad

Polen

I samarbete med Mondo

Du som funderar på en stadsresa, lägg denna stadsdel i Warszawa på minnet: Praga. Att Warszawa inte ännu hör till Europas berömdaste destinationer beror endast på att den bohemiska stadsdelen Praga, en stigande stjärna, tills vidare hållits hemlig.

 

När det övriga Warszawa förstördes i andra världskriget, besparades Praga som genom ett mirakel. Nu har Pragas gamla fabriker och lagerbyggnader i rödtegel fått nytt liv och utgör centrum för Warszawas stadskultur. Bland tegelhusen ligger dekorativa jugendhus.

 

Under stadssemestern finner du Warszawas intressantaste konstgallerier, kaféer och klubbar i Praga. I en gammal flygplanshall verkar en trampolinpark. Biografen som visar konstfilmer ger rabatt på biljetten om du kommer dit med cykel.

 

Och eftersom vi är i Polen så finns det naturligtvis ett över hundra år gammalt destilleri i Praga, som idag fungerar som vodkamuseum. Det är också en sevärdhet!

 

Det är svårt att inte charmas av den ruffiga charmen i det graffitiprydda Praga.

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.