Vilnius – en resa till den lekfulla staden

Inne i gryningsporten är det mörkt. En lång kö av troende besöker portens kapell för att be inför den urgamla, förgyllda bilden av Jungfru Maria. De allra frommaste kryper hela vägen. Man tror att målningen har kraft att utföra mirakel. Stämningen är mystisk.

Gryningsporten har alltid bevarats som en del av Vilnius gamla stadsmur. Den långa och slingrande gatan som börjar vid porten leder genom gamla stan. På gatorna möts medeltid och barockglans.

En semester i Vilnius är fascinerande eftersom staden är helt unik bland de baltiska huvudstäderna: fromt mystisk och lekfullt bohemisk på samma gång. I stadsdelen Užupis kan man uppleva stadens lekfulla sida. Där kantas gatorna av gallerier och hantverksbodar. Užupis utropade sig 1997 till en mikronation, vars nationaldag firas den första april. Hjärtat i den backiga stadsdelen är ett litet torg, med en staty av en ängel som blåser i ett horn. Ängeln representerar den konstnärliga friheten.

I Vilnius finns det tills vidare färre semesterfirare än i Tallinn och i Riga, vilket ger staden en magisk stämning. Prisnivån är också förmånlig.

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.