Semester i Venedig – kanalstadens många ansikten

Världens vackraste torg. Världens vackraste stad. Venedig är en stad som endast kan jämföras med sig själv, som Goethe skrev. För många är Venedig den första kontakten med Italien. Det är också en stad som man gärna återvänder till, gång på gång. Venedigs skönhet håller en fången.

Venedig bör upplevas under olika klockslag och olika årstider. Då kan man se stadens många ansikten. Sommaren är den livligaste semestertiden i Venedig, men till och med under sommarnätterna får man ha Markusplatsen för sig själv. Och Canal Grande! Venedigs huvudled är en sagolikt vacker sevärdhet om kvällarna, när de upplysta palatsen träder fram ur mörkret. Under vintern är staden lugnare och klär sig i stämningsfull dimma.

När du lärt känna Venedigs centrum är det dags att göra et dagsutfärd till grannöarna. I Murano har man blåst fantastiska glasföremål i nästan tusen år. Lido är så berömt för sina sandstränder att namnet blivit en synonym för strandområde som används över hela världen.

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.