Teneriffa – semestra i Kanarieöarnas vackraste landskap

Spanien

I samarbete med Mondo

När man stiger ut på utsiktsplattformen bara måste man dra efter andan. Orsaken är både den tunna bergsluften och landskapet som öppnar sig runt omkring. Stelnade lavafloder, stenblock så långt ögat når och vackert karga kullar. Teneriffa erbjuder strandsemester året runt och dessutom möjligheter till vandringsturer i fantastiska landskap.


Teneriffas hisnande landskap domineras av Kanarieöarnas och hela Spaniens högsta berg Teide, vars topp ligger 3 718 meter över havet. När man står högst uppe på berget är det lätt att föreställa sig att man är på en annan planet.


Teneriffa är Kanarieöarnas största ö, så det finns gott om aktiviteter. Strandturisten finner vackra stränder och vilda vattenparker längs kusten, medan naturturistens bästa upplevelser finns längre inåt land. Vädret är varmt på Teneriffa hela året.


Fina vandrings- och terrängcykelleder finns runt hela ön. Du kan vandra i vulkanen Teides karga landskap, eller i kanarietallskogen Bosque de la Esperanza. Ännu grönare natur finner du en kort färjeresa bort på Teneriffas grannö La Gomera. 

Se alla erbjudanden

Bra att veta om Teneriffa

Ät

Från terrassen på restaurangen La Caleta i den lilla fiskarbyn har man vidsträckta vyer över den glittrande Atlanten. Middagens höjdpunkt är då solen sjunker i havet. Här serveras nyss fångade skaldjur och fisk till rimligt pris. Huvudrätterna kostar mellan tio och tjugo euro.

Upplev

De extrema motionärerna cyklar till Teide. På ditresan får du förbereda dig på höga motlut. Se till att bromsklossarna håller på returresan. Rutten går längs serpentinvägar och landskapen växlar från vinodlingar till pinjeskogar. De sista metrarna upp till Teides topp kan du åka linbana, om det inte blåser för mycket. Vandra och njut, även om linbanan råkar vara stängd. Ta egen matsäck med!

Shoppa

Om du överraskas av en molnig och kylig dag är hjälpen nära. United Colors of Benettons outlet-butik ligger på strandgatan i Playa de las Americas. I affären lönar det sig att rota efter Benettons baströjor för vuxna. En ylltröja i merinoull för herrar kostar omkring tio euro.

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.