Taipei – en resa till en smaklig metropol

Taiwan

I samarbete med Mondo

Fridfulla tempel, häftigt ungdomsmode och vulkaniska nationalparker – Taiwan är ett av Asiens intressantaste resmål. En bild av huvudstaden Taipeis ofantliga storlek får man genom att bege sig till utsiktsplattformen i det över 500 meter höga Taipei 101-tornet. Taipeis fantastiska landmärke ser ut som en jättelik bambustjälk som reser sig över staden. Fina landskap öppnar sig också från Maokongberget, dit man åker med en glasbottnad gondolhiss. På berget kan man besöka tempel och tehus.


National Palace Museum har världens största samling kinesisk konst: kalligrafi, skulpturer och keramik. Ungdomskulturens centrum är stadsdelen Ximending, vars gatuvyer har jämförts med Tokyos legendariska Harajuku.


Taipei är bäst känt för sin läckra mat: det taiwanesiska köket har blivit Asiens nya mattrend. Taiwanesiska läckerheter – ostronomelett, andäktigt bräserade nudelsoppor och olika friterade Stinky Tofu – kan avnjutas i såväl eleganta restauranger som i förmånliga gatukök på kvällsmarknaderna.

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.