Sydney – en resa till den härliga staden vid havet

Australien

I samarbete med Mondo

Byggnaden upphör aldrig att fascinera. Från varje perspektiv ser den olika ut. Man skulle kunna beundra byggnadens former hur länge som helst och fundera över vad de symboliserar. Operahuset i Sydney öppnades 1973 och är ett perfekt exempel på arkitekturens kraft – byggnaden gav ett ansikte åt det urbana Australien.

 

Idag är det omöjligt att tänka sig Sydney utan dess ikoniska operahus, men staden innehåller fler arkitektoniska underverk. Den en kilometer långa bron Harbour Bridge över Sidneys hamn är ett mästarprov på ingenjörskonst av sin tid. Bron byggdes på 1930-talet och man kan klättra upp i pylonerna för att beundra utsikten över hamnen.

 

Sydney utvecklades runt sin fina naturliga hamn, och hamnen är fortfarande stadens centrum. Runt hamnen finns många av Sydneys sevärdheter, kulturevenemang, shoppingställen och uteställen.

 

Det lönar sig ändå att lämna Sydneys hamn för en dag och besöka Bondi Beach. På en av världens berömdaste stränder kan du leka i vågorna och prova på surfing. Det finns ingen mer havsnära stad än Sydney.

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.