Side - en strandsemester i den historiska spastaden

Turkiet

I samarbete med Mondo

Sandstranden lyser guldgul så långt ögat kan nå. Det är bara början: Side är en turkisk strandsemesteroas, där du kan göra mycket annat än solbada. Den aktiva resenären får nya upplevelser genom att t.ex. pröva på kitesurfing eller delta i en dykkurs. Resan till Beleks berömda golfbanor tar under en timme.

 

Stadens Sides historia sträcker sig långt tillbaka i tiden. Udden mellan sandstränderna har en charmig gammal stadsdel och bakom den höjer sig en imponerande amfiteater i romersk stil, där det ordnas föreställningar under sommarsäsongen. De urgamla stenmurarna bredvid amfiteatern skyddar ruinstaden Side, som lockar turister ända från Antalya. Ruinerna är Sides viktigaste sevärdhet och hör till Turkiets främsta fornlämningar.

 

Apollos ruintempel, som ligger längst ut på udden framför gamla stan, är också otroligt vackert. Det finns knappast en bättre beskyddare för Side. Under antiken var Apollo känd som ljusets och solens gud.

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.