Seoul – en resa till Asiens trendigaste stad

Syd Korea

I samarbete med Mondo

Middagsbordet är fyllt av delikatesser i små skålar. I mitten står en grill, där tunna köttstycken tillreds. Delikatesserna plockas direkt från grillen och rullas in i fräscha sallatsblad tillsammans med vitlök och chilisås.  Varje måltid i Seoul är en fest för smaksinnena.

 

Det är knappast konstigt att det koreanska köket även erövrat resten av Asien. Detta gäller också popkultur, mode och telefoner från Sydkorea. Samtidigt har Seoul blivit Asiens trendigaste resmål.

 

Seoul är ändå mer än shoppingcenter och flotta designcenter. Historien är synlig överallt. Till de vackraste sevärdheterna i Seoul hör de gamla palatsområdena i centrum, med trädgårdar där knotiga tallar skymmer skyskraporna. Det finns också många kvarter med traditionella hanok-hus som inhyser stämningsfulla restauranger och butiker.

 

Seouls prisnivå är överraskande förmånlig. Man kan både äta och shoppa för en billig peng. Så tveka inte, utan res till Seoul, staden med de varierande rytmerna.

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.