Santorini - en resa till det pånyttfödda Atlantis

Grekland

I samarbete med Mondo

Det finns kritvita byar som klamrar sig fast vid kanten av vulkankratern. Det finns blåa kyrkokupoler. Det finns mörka lavastränder och ett djupblått hav. Det finns fantastiska solnedgångar. En resa till Santorini får dig att njuta med alla sinnen.

 

Santorini ser ut precis så som många föreställer sig de grekiska öarna. Det finns en orsak till att ön gång på gång klassas som en av de vackraste öarna i världen.

 

Man har också trott att Santorini är det försvunna Atlantis. Det är mycket möjligt, eftersom öns tidiga minoiska bosättning förstördes av ett enormt vulkanutbrott 1 600 år före vår tideräknings början. Idag är Santorini ett underbart resmål, med byar och stränder som bjuder på en avkopplande semester.

 

Invånarna i det mytiska Atlantis ansågs vara lyckliga och fredsälskande. Det är lätt att hänge sig åt ett lika bekymmerslöst liv under semestern på Santorini.

Se alla erbjudanden

Bra att veta om Santorini

Ät

Santorini har många panoramarestauranger som serverar god mat till höga priser. Om du vill njuta av en mer äkta stämningen, ska du bege dig till byn Firostefani. Restaurangen Aktaion är 90 år gammal. Tavernan har en meny med grekiska och medelhavsrätter till rimligt pris.

Upplev

Backar, trappor och backar finns det gott om på Santorini. Stig ombord på linbanan som tar dig från hamnen upp över lavalandskapen. Utsikten är hisnande vacker. Nerfarten är om möjligt ännu mer hisnande.

Shoppa

Vinerna från Santorinis vulkaniska jordmån är personliga och högklassiga souvenirer. Iama wine store har ett stort sortiment grekiska viner och naturligtvis även lokala specialiteter. Öns stolthet är den vita Assyrtiko-druvan, som används till både torra viner och söta dessertviner av hög klass.

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.