San Fransisco – en resa till en förtrollande stad

USA

I samarbete med Mondo

Ur morgondimman reser sig världens mest berömda bro. Golden Gate Bridge har synts i oräkneliga filmer, men dess verkliga skönhet kan bara upplevas på plats. Bron är samtidigt både stor och ståtlig och elegant och vacker.  Golden Gate Bridge ger San Fransisco ett ansikte.


När du har sett San Fransisco mest berömda sevärdheter – Golden Gate Bridge, fängelseön Alcatraz och Fisherman’s Wharfs söta sjölejon – kan du med gott samvete koncentrera sig på att ströva och njuta av San Franciscos kuperade gator som kantas av rader av vackra, viktorianska hus.


Hoppa ombord på en gammal spårvagn och skramla iväg uppför San Fransiscos backar. Följ beatnikkulturens fotspår till North Beach och hippiernas till Haight-Ashbury. Frossa på godsaker i Chinatown och shoppa i trendiga Mission med latinostämning. San Fransisco är ett mångkulturellt resmål fullt av alternativrörelsernas fascinerande historia. Resenären lämnar en stor bit av sitt hjärta i San Francisco.

Se alla erbjudanden

Bra att veta om San Francisco

Ät

Restaurang The Catch har en omedelbar stämning och serverar färsk fisk och skaldjur till ett överkomligt pris. Restaurangen som ligger i det toleranta regnbågsområdet har en uppvärmd patio och öppen spis inomhus, där du kan äta middag i skenet av levande ljus. Under veckoslutsmorgnar kan man njuta av brunch här.

Upplev

Museet för modern konst, de Young, är också ett livligt offentligt utrymme, där konstidkare samlas till utställningar och verkstäder. Museet visar modern konst och fotografier främst från USA och andra delar av den amerikanska kontinenten. Redan den imponerande byggnaden med skulpturparken intill är värd ett besök.

Shoppa

New age-butiken The Swords & Rose som grundats av hippier säljer kristaller, tarot-spådomar, rökelse, aromatisk olja och böcker. Butiken ligger på innergården bland klätterväxter och blommor och hit kan man också komma för att diskutera sina livsproblem.

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.