Riga – en resa till en konstutställning stor som en stad

Lettland

I samarbete med Mondo

Husen i Riga är fulla av överraskningar. Från en vägg stirrar ett mystiskt stenhuvud, medan en annan vägg pryds av en fin påfågelsstaty. Att resa till Riga är som att stiga in i en konstutställning.

 

Riga är den mångsidigaste bland huvudstäderna i Baltikum. Centrum präglas av den vackra, medeltida gamla stadsdelen och de rikt smyckade jugendhusen. Ingenstans finns det lika glad arkitektur: Riga har över 800 jugendhus, fler än någon annan stad. Rigas sevärdheter – katedralen, gamla staden och husen Tre bröder – har alla med arkitektur att göra.

 

När man vandrar längs gatorna i Riga är det lätt att få samma högtidliga känsla som man upplever på en konstutställning. Och när man tröttnat på de vackra husen är det dags att styra stegen mot Miera iala-gatan i centrums utkant, en favorit bland hipsters med sina kaféer, gallerier och butiker. Rigas bästa och intressantaste restauranger och uteställen finns just här.

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.