Rhodos - en resa till riddarnas och strändernas ö

Grekland

I samarbete med Mondo

Inför gamla stans höga murar i Rhodos blir även den mest världsvana turisten överväldigad: synen är imponerande. I skydd av dessa murar försvarade johanniterriddarna sin ö och samtidigt Europa mot det ottomanska riket i över tvåhundra år. En semester på Rhodos bjuder på historia och mycket mer.

 

Som resmål är Rhodos unikt. Här upplever man medeltiden och inte antiken. I hela Grekland finns ingen motsvarande medeltida miljö.  Rhodos fina stränder är ändå typiskt grekiska och de börjar genast utanför gamla stan. Vid sidan av strandsemestern kan du fördjupa dig i Rhodos historia.

 

Den labyrintiska gamla stadsdelen lockar till äventyr. I gamla stan bor tusentals Rhodosbor som garanterar att gatorna och gränderna är fulla av lokal stämning och inte bara souvenirbutiker. Rhodos restauranger, tavernor och kaféer frekventeras av båda lokala och turister.  Koppla av på tavernorna i gamla stan och höj en skål för de ädla riddarna!

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.