Reykjavík – en resa till naturfenomenens stad

Island

I samarbete med Mondo

Vattnet börjar vibrera i hålet i markytan. Ytan sväller till en boll och vattnet skjuter blixtsnabbt högt upp i lyften. Vinden får fatt i vattenpelaren och tar den med sig som en försvinnande vålnad. Strokkur har just haft ett utbrott. Resan till Reykjavík och naturens under på Island är en härligt upplevelse.

 

Under en dagsutflykt kan du beundra gejsrar, bubblande lerkällor, fantastiska vattenfall och sprickan, där den amerikanska och den europeiska kontinentalplattan glider ifrån varandra. Reykjavík är en utmärkt bas för vandraren.

 

På kvällen kan du diskutera upplevelserna i Reykjavíks livliga centrum. Det lilla Reykjavík är trots sin storlek ett virilt alternativ för en stadssemester. Det fartfyllda nattlivet på Reykjavíks restauranger och barer bevisar att islänningarna är ättlingar till vikingarna och förstår sig på att njuta av livet.

Se alla erbjudanden

Bra att veta om Reykjavík

Ät

De isländska köksmästarna satsar stort i Dill, en liten men mycket ambitiös restaurang. Restaurangen har specialiserat sig på isländska råvaror som ges en framträdande plats i rätterna. Pröva till exempel lammhjärta med skyr och potatis eller färsk torsk med bladkål och vitlök. Menyn byts dagligen.

Upplev

De heta baden är mötesplatser på Island: i baden träffar man vänner, skvallrar i timmar och kopplar av. Ett av Reykjavíks trivsammaste bad är Vesturbæjarlaug, som ligger en kvart timmes promenad från centrum. Simma under den blå himlen, basta och njut av friluftsjacuzzin!

Shoppa

Reykjavíks bästa skivbutik 12 Tónar säljer lokala nyheter och musik av landets kända artister. Affären har en fin stämning och en kunnig personal och den fungerar också som mötesplats för musiker. Innan du köper kan du lyssna på musiken i sofforna i nedre våningen.

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.