Prag – en resa till ölets, konstens och berättelsernas stad

Tjeckien

I samarbete med Mondo

Du vet att du är framme när du ser någonting märkligt. Det kan vara en gigantisk, röd dödsskalle som snurrar på taket, eller ett luftskepp gjort av trä och glas som svävar ovanför byggnaden. Eller någonting helt annat. I Prags centrum för modern konst DOX uppstår ständigt nya saker och inget är bestående. En stadssemester i Prag kan vara lika överraskande.

 

Trots att Prags gamla centrum, Karlsbron och Pragborgen är vackra, lönar det sig också att ta sig utanför centrum. På en spårvagnsresas avstånd ligger Holešovice och Letná, två intressanta stadsdelar som är starkt på kommande. Vid sidan av centret för modern konst DOX kan du bekanta dig med Prags intressantaste kaféer och pubar som är fylla av autentiskt Prag-liv.

 

En annan fin kulturell sevärdhet i Prag är museet för modern konst Veletržní Palác. Bredvid de tjeckiska konstverken som representerar allt från symbolism till surrealism har man placerat kläder, möbler och kärl från samma tidsperioder, för att ge konstverken en historisk kontext.

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.