En resa till Peking – Kinas historia och nutid

Kina

I samarbete med Mondo

Tempel och terum, kejserliga palats och enastående gatumat – som resmål är Kinas huvudstad Peking shopparens paradis och gastronomens himmel.

Pekings mest magnifika sevärdhet är Förbjudna staden, världens största kejserliga palats, från vilket Kina styrdes under nästan 500 års tid. Intill Förbjudna staden ligger Himmelska fridens torg och ordförande Maos mausoleum. Modern wauarkitektur representeras av olympiastadion Fågelboet samt statliga televisionens byggnad.

Pekings vardag kan ses och upplevas i de gamla hutongområdena i vars smala gränder man torkar tvätt och spelar mahjong.  En av de vackraste hutongerna är det skyddade Dongcheng, vars smågator är fulla av trendiga barer, modebutiker och souvenirshoppar.

En fantastisk Pekingresa kröns med ett besök vid Kinesiska muren och en portion knaperstekt pekinganka.

Se alla erbjudanden

Bra att veta om Peking

Ät

Ett av de bästa ställena att äta den berömda Pekingankan är resturang Li Qun. Här steks ankan i en vedeldad ugn, efter att kocken först gnidit in fåglarna med en hemlig kryddblandning. Ankans skinn steks knaprigt och under skinnet gömmer sig ett mjukt och saftigt kött. En speciellt god smak får ankan av lågorna från brinnande fruktträdsved.

Upplev

De traditionella hutong-områdena med sina smala gator var länge rivningsobjekt, då man byggde upp det moderna Peking. Nu har man förstått hutongernas attraktionskraft och skyddar dem. Ett bra exempel är hutongerna som breder ut sig runt trendgatan Gulou Dongdajie, med hus som inhyser många slags bohemiska butiker, restauranger och barer.

Shoppa

Den roligaste shoppingupplevelsen i Peking väntar på temarknaden, alltså Maliandao-gatan som kantas av hus med tebutiker. Här säljs många slags tesorter och tillbehör till ett förmånligt pris. Man får smaka på tesorterna, vilket underlättar valet!

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset till {destination} hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum i {destination}. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/ person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.