Oslo – Norges huvudstad

Norge

I samarbete med Mondo

I Norges huvudstad Oslo kombineras den friska skandinaviska atmosfären med fängslande naturskönhet. Oslo är ett perfekt val för dig som älskar både kultur och friluftsaktiviteter.


Sevärdheter och tips för din storstadssemester i Oslo:


Holmenkollen-området 

Staden, som sägs ha grundats av de mäktiga vikingarna, ligger vid en fjord omgiven av höga fjäll. Vandrings- och skidspåren börjar nära nog i stadens centrum. I Holmenkollen, som är känt för vintersporttävlingar, kan du besöka världens äldsta skidmuseum och den översta nivån i backhoppningstornet. Där får du känna på hur de professionella backhopparna med nerver av stål kan ha det före sina hopp. 


Operahuset i Oslo  

Upplev fantastiska operaföreställningar och imponerande innovativ arkitektur i Oslos operahus. Gå ut på det unika marmortaket och beundra utsikten över Oslo-fjorden. Under vintermånaderna lyser operahuset och det nya Deichman-biblioteket upp fjorden. 


Vigelands skulpturpark  

Den pittoreska parken presenterar Norges mest berömda skulptör Gustav Vigeland och hans livsverk: över 200 skulpturer tillverkade av granit, brons och järnsmide. Bland konstverken finns en 17 meter hög, skulpterad monolit med 121 sammanslingrade människofigurer. Du tar dig enkelt till parken med kollektivtrafiken.  


Promenera längs strandlinjen till Aker Brygge  

Aker Brygge är ett modernt och elegant distrikt intill hamnen, med nya bostadshus och caféer, restauranger, shopping och konstgallerier. Avnjut en utsökt skaldjursmåltid på däck på ett restaurangfartyg. Båtar som avgår från hamnen tar dig med på en dagsresa till små närliggande öar.  


Grünerløkka är ett annat intressant område för eftermiddagspromenad med kaféer, butiker och gatukonst. 


Norsk arktisk matupplevelse  

Prova några goda norska maträtter som nationalrätten fårikål, lammkött i kål med kokt potatis, eller marinerad lax och lutefisk som tillagas i marken. Måltidens söta avslutning kan till exempel vara krumkake, en frasig, hornformad bakelse fylld med vispgrädde. 


Finnair flyger till Oslo Gardermoens flygplats upp till fyra gånger om dagen. Boka flyg och hotell i Oslo idag på finnair.com!

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.