Nice – en resa till livsnjutarnas stad

Frankrike

I samarbete med Mondo

Det turkosa havet smeker de släta stenarna på stranden och lockar till ett dopp. Strax intill ligger världens kändaste strandgata Promenade des Anglais som kantas av palmer och palatslika hotell.

 

I ytterst få städer i världen är strandlivet så koncentrerat till centrum. Men nu är vi i Nice, där strandsemestern som vi känner den idag fick sin början.

 

De allra första reste på strandsemester i Nice på läkarens ordination. Engelska konvalescenter reste på 1800-talet till staden för att njuta av Medelhavets hälsofrämjande klimat. Strandpromenaden i Nice har också fått sitt namn efter de engelsmän som låg och solade längs den. Nice blev centrum för glamourturism efter att Englands drottning Viktoria fattat tycke för staden. Efter henne följde den europeiska adeln.

 

Det bästa sättet att njuta av Nice är fortfarande att anamma ett lugnt semesterliv i herrskapsstil. Vintertid kan du njuta av maten på gamla stans bästa restauranger och beundra människor på strandpromenaden. På sommaren kan du bada i den Franska rivierans turkosa vatten. I Nice betraktas till och med solbad som kultur.

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.