München – en resa till ölets och robotarnas stad

Tyskland

I samarbete med Mondo

Vad har Mozart, Lenin och Marcel Duchamp gemensamt? De har alla druckit öl i Münchens mest legendariska ölstuga, Hofbräuhaus am Platzl. Ett besök på ölstugan som öppnades 1589 är en kliché i München, men en härlig sådan.

 

En stadssemester i München, Tysklands ölhuvudstad, är ölälskarens önskedröm.  Münchens ölstugor och ölterrasser hör till stadens viktigaste sevärdheter. Inte ens de mest historiska ölstugorna har blivit museer under århundradenas lopp: de lokala trivs fortfarande på dem. Det finns ingen bättre plats att uppleva den bayerska livsglädjen.

 

Vid sidan av öl är det förmögna München känt för sin fina museer, fotbollsklubben Bayern München och BMW:s huvudkontor, där BMW Welt hör till stadens populäraste besöksmål. Den ståtliga utställningslokalen är som ett mecka för den tyska ingenjörskonsten. Under en resa till München kan du också besöka BMW:s fabrik. Den långt automatiserade fabriken är som ett fönster till framtidens värld, där robotar sköter arbetet.

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.