En resa till Miami – en stad som en färgpalett

Turkost, persika och chockrosa. Med en polering av ljusgrönt. Miami Beachs huvudgata Ocean Drive kantas av vackra Art Deco-byggnader och är som en stadsformad färgpalett. Den bekymmerslösa stämningen från gångna tider kompletteras av gamla amerikanare som står parkerade framför de prydliga hotellen. Färgerna fortsätter på sandstranden intill Ocean Drive. Havet glittrar i turkost, och badvakternas hytter ståtar med sina pastellfärger, var och en med en lite egen färg och form.

Det är inte bara arkitekturen i Miami Beach som är färgglad. Miami är USA:s mest tropiska, extroverta och hedonistiska metropol, i vilken latinostämningen lever stark. Också som resenär är det lätt att förälska sig i den här staden.

På kvällarna tänds oräkneliga neonljus på Ocean Drive, och restaurangerna, barerna och nattklubbarna i området fylls av levnadsglada människor. Till Miami reser man för att inandas stadens underbara stämning – och beundra livets färggladhet.

Bra att veta om Miami

Ät

Restaurang Cleo på South Beach lockar vackra och berömda Miamibor – restaurangens ägare Danny Elmaleh hör ju faktiskt till de hetaste köksmästarna i USA. Restaurangen serverar meze i nordafrikansk stil och häftiga drinkar. Kom hit under happy hour eller njut av kvällen medan du röker vattenpipa. 

Upplev

Ta på dig dansskorna och styr stegen mot Little Havanna. Den kubanska stadsdelen fylls nuförtiden också av musik från det övriga Karibien och Sydamerika, och musikbarer finns överallt. Dansa fram längs gatorna och låt salsa- och merenguerytmerna förföra dig! 

Shoppa

De högklassigaste inköpen gör du i Merrick Park Shopping Arcade, där bland annat varuhusen Nordstrom och Neiman Marcus säljer de bästa amerikanska märkena. Här finns mode, barnkläder, hushållsartiklar, idrottsutrustning och allt möjligt. Missa inte reorna! 

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.