En resa till Malta – en liten ö full av upplevelser

Malta

I samarbete med Mondo

Under Maltasemestern charmas en del av tempelriddarnas historia, medan andra intresserar sig för det garanterade solskenet och det kristallklara vattnet. En tredje grupp kommer till Malta för att dyka bland vrak och grottor. Malta är en liten ö, fullpackad med upplevelser.

 

Malta styrdes länge av johanniterriddarna som skyddade Europas vattenleder mot det mäktiga ottomanska imperiet. Riddarnas fascinerande historia är synlig överallt. Till sevärdheterna på Malta hör riddarnas befästningar, vackra bostadshus och fina kyrkor. En promenad på gatorna i huvudstaden Valletta är som en tidsresa till det förgångna.

 

På Malta finns fina minnen också från tiderna långt före riddarna. Megalit-templen på Malta och grannön Gozo hör till Europas äldsta byggnader.

 

Dagens Malta har också en modern puls. Vardagslivet i medelhavsstil är avslappnat. Det finns alltid tid för kaffe, och middagarna är långa. Maltas nattliv är medryckande.

 

En sak är säker under Malta-semestern: du hinner inte med allt under en resa!

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.