Mallorca – ett mångsidigt strandresmål för den aktiva resenären

Spanien

I samarbete med Mondo

En hurtig cykeltur i bergen, ett dopp i det varma havet och en avslappnad kväll på tapasbaren, allt under samma dag. På Mallorca kan man njuta av semestern på många olika sätt.

 

Mallorca som hör till Balearerna är ett av de främsta traditionella strandresmålen. Detta är en av Medelhavets elegantaste öar som är berömd för alla världskändisar som semestrar där. Högklassiga semestercentra, vackra stränder och internationell stadsatmosfär i huvudstaden Palma de Mallorca skapar möjligheter till en oförglömlig semester.

 

Oberoende av var på ön du bor, lönar det sig att besöka Palma de Mallorca. Det är en aktiv kulturstad med både historiska sevärdheter och ett livligt nattliv. Palma de Mallorcas berömda sevärdhet och landmärke är den ståtliga gotiska katedralen La Seu. Staden är också känd för sina shoppinggator och eleganta restauranger.

 

På Mallorca finns det mycket att göra för den aktiva resenären. De varierande landskapen är perfekta för vandring, cykling och golf. Snorkling och dykning i Mallorcas kristallklara vatten hör till semesterns höjdpunkter.

Se alla erbjudanden

Bra att veta om Mallorca

Ät

I den moderna restaurangen Ca Na Toneta som också värnar om traditioner behöver du inte fundera på vad du ska äta. Syskonen som äger restaurangen bestämmer vad du ska äta. Maten är lokal, hälsosam och ekologisk. Beställ en sex rätters middag och njut samtidigt av stämningen i den lilla byn Caimari.

Upplev

Hoppa på trätåget från Palma till hamnstaden Puerto de Sólleria och res tillbaka till början av 1900-talet. Njut av bergsvyerna och citronodlingarna. På tåget serveras ingenting men du kan ta med dig till exempel en baguette och en liten flaska vin. Sista delen av resan till hamnstaden Sóller sker med spårvagn.

Shoppa

I Palma är det lätt att komma i shoppingstämning. Från Paseo de Born-gatan leder många smala gränder åt olika håll, med små butiker och kaféer. Det går inte att tappa bort sig i shoppingivern eftersom du alltid kommer ut på torget eller en större gata.

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.