Ljubljana – en resa till den romantiska medeltiden

Slovenien

I samarbete med Mondo

Från terrassen på det medeltida slottet öppnar sig hisnande vackra vyer över stadens tak i skymningen. På samma terrass kan man också avnjuta en oförglömlig middag: utsökt mat och högklassigt vin.

 

Sloveniens huvudstad Ljubljana erbjuder den perfekta miljön för en romantisk veckoslutssemester eller smakresa. Ljubljanas hjärta är torget Prešernov torg, där de lokala kockarna visar upp sina kunskaper i matstånden.

 

Uppe på en kulle vakar slottet från 1500-talet över staden. De andra sevärdheterna i Ljubljana ligger också nära floden Ljubljanica som flyter genom staden.

 

En kryssning på en liten flodbåt är ett bra sätt att inandas stadens stämning. Invid floden som påminner om en kanal ligger trivsamma vinbarer, där man kan tillbringa långa sommarkvällar på terrassen eller dansa till gatumusikanternas musik.

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.