Lissabon – en resa till staden som upptäckte världen

Portugal

I samarbete med Mondo

Fiskhandlaren svänger enorma fiskar i båda händerna: ”Köp! De är garanterat färska!” Katterna hoppar mellan taken och en anka i koppel tjattrar framför grönsaksboden. På tvättlinorna som spänts upp mellan husen flaxar vita skjortor och trosor. Resan till Lissabon och Alfamas labyrintiska stadsdel från morernas tid tar dig till en annan värld.

 

Alfama hör till de charmigaste och mest autentiska stadsdelarna i Lissabon.  Den andra är Bairro Alto med små restauranger och barer som fylls till brädden om kvällarna, precis som det varit under fler generationer. En kväll på restaurangerna i Lissabons gamla stadsdelar ger också möjlighet att lyssna till fadomusik i dess ursprungliga miljö.

 

En motvikt till de charmiga stadsdelarna är det ståtliga Belém, vars främsta sevärdhet är det mäktiga Hieronymus kloster som påminner om tiden då Portugal härskade över världshaven.

 

Lissabon är underbart: en härligt idyllisk stad, som en gång var hela världens centrum.

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.