Kreta – finn det goda livets hemlighet under resan

Grekland

I samarbete med Mondo

Vilda örter, honung och lokal olivolja. Bläckfisksallad. Fräscha tomater och fylliga oliver. Sniglar och kaninstuvning. Färsk fisk. Och ett glas vin. Den traditionella kretensiska dieten anses höra till de hälsosammaste i världen.

 

Det finns inget bättre ställe att njuta av kretensisk mat än den underbara gamla stan i Chaniá. Det säger också grekerna själva: Chaniá är en unik plats och många anser att det är Grekland vackraste stadsresmål.

 

Hamnen i Chaniá pryds av färggranna venetianska hus och är den perfekta platsen att tillbringa kvällen. De bästa restaurangerna ligger ändå längs de små gränderna i gamla stan. Ju smalare gränd, desto bättre.

 

Några kilometer utanför Chaniás centrum börjar sandstränderna och bakom staden lockar bergen till natursemester och vandringar bland doftande örter. I Chaniá inser man hemligheten med det goda livet: läcker mat, ett glittrande hav och motion i lämpliga mängder.

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset till {destination} hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum i {destination}. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/ person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.