Resa till Kraków – vardagsliv och historia

Polen

I samarbete med Mondo

Ovanför bardisken hänger en uppstoppad alligator. Man går mellan rummen genom en garderob. Klezmermusiken ljuder och stearinljusens lågor fladdrar i de uråldriga rummen.

 

Kazimierzområdet i gamla stan i Kraków är inte endast centrum för nattlivet i staden, utan också för den judiska stadsdel som bäst bevarat sin gamla skrud i Europa. De stämningsfulla restaurangerna, caféerna och barerna i Kraków står sida vid sida med synagogorna. Traditionella kosherrestauranger är populära och judiska ungdomar från hela världen kommer till Kraków för att lära sig mer om sitt arv.

 

Sevärdheter i Kraków

 

Även om Krakóws medeltida gamla stad i sin helhet har upptagits på Unescos världsarvslista, är det lokala livet och vardagen närvarande i hela centrum. Även det ståtliga torget i gamla staden i Kraków – störst i Europa – är förutom ett turistmål även stadsbornas vardagsrum.

 

Just detta gör stämningen i Kraków exceptionell: Här blandas historia med en riktig vardag och prisnivån är förmånlig. Resan till Kraków kan börja!

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.