Korcula – en resa till Kroatiens hemliga skönhet

Kroatien

I samarbete med Mondo

När båten anländer till Korčula gamla stadsdel blir man för en stund helt förbluffad. Har jag rest till rätt ö eller av misstag tagit fel båt?

 

Efter båtresan till Korčula möts man av en vit stad som skyddas av ståtliga torn, omgiven av det glittrande blå havet. Husens orange tak lyser i solen.

 

För en stund kan man tro att man inte är i Korčula, utan i det betydligt kändare Dubrovnik. Så mycket påminner städerna om varandra. Den största skillnaden är att i resenären får vandra alldeles i fred på de smala gränderna Korčulas gamla stad. De stora turistgrupperna har ännu inte hittat hit.

 

På stadens egen strand kan man ta sig ett dopp. Ute på landsbygden väntar vinodlingar, olivlundar och turkosa vikar. En resa till Korčula bjuder på en äkta småsstadsupplevelse i fantastiska landskap och ett milt klimat.

 

Det är ett mirakel att Korčula förblivit en hemlighet.

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.