Ho Chi Minh City – en resa till Vietnams förtrollande metropol

Vietnam

I samarbete med Mondo

Längs de grönskande boulevarderna står vackra, gamla förvaltningspalats och blänkande nya skyskrapor sida vid sida. I villorna från den franska kolonialtiden finns stämningsfulla kaféer. I Ho Chi Minh City möts historia och nutid – också i stadens namn. Lokalinvånarna kallar fortfarande Ho Chi Minh Citys historiska centrum för Saigon.


Det bästa med Ho Chi Minh City är stadens puls. Det kryllar av motorcyklar till den grad, att bara att korsa gatan är ett äventyr. Vid den historiska saluhallen syns en motorcykel tyngd av jättelika laster.  Gatorna är fulla av gatukök och restauranger, den ena läckrare än den andra. I handelsgränderna väntar lysande shoppingmöjligheter. Nattlivet är livligt.


Mitt i vimlet finns oaser av lugn. Gamla män samlas i parkerna på morgonkvisten för att tävla med sina sångfåglar. I templen ryker rökelserna lugnande.


Ho Chi Minh City är en av Asiens vackraste metropoler och Vietnams mest fascinerande stadsresemål.  

 

Se alla erbjudanden

Bra att veta om Ho Chi Minh City

Ät

Stadens bästa pho-soppa serveras på restaurang Pho Pasteur som är Vietnams mest berömda nudelrestaurang. Restaurangen i två våningar har redan funnits i 40 år. Menyn är kort: du väljer antingen en liten eller en stor skål pho-soppa. Den är dyrare än i restaurangen intill men väl värd sitt pris.

Upplev

War Remnants Museum presenterar inte hjältar från Vietnam-kriget, utan kriget och dess följder ur ett vietnamesiskt perspektiv. Landet som blev kalla krigets slagfält fick lida av bland annat kemiska vapen. Utanför visas också krigsteknik: flygplan och pansarvagnar.

Shoppa

Ben Thanh Market är det bästa stället för att uppleva äkta vietnamesisk shoppingstämning. På marknaden säljs lackade hantverk i trä, broderade textilier, souvenirer, tyger, kryddor, frukt – nästan vad som helst. Pruta, utforska och köp så mycket du vill!

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.