Dubai – en resa till underverkens stad

Förenade Arabemiraten

I samarbete med Mondo

Man tappar ofrivilligt hakan när Dubais skyskrapor plötsligt reser sig ur den karga öknen utanför flygplansfönstret, och i den blå Persiska viken tränger sig konstgjorda öar i formen av en palm.


Dubai är de moderna underverkens och superlativens stad. I Dubai finns världens högsta skyskrapa, det största köpcentret och världens säregnaste konstgjorda öar.


Dubai är samtidigt både ett alldeles speciellt resmål och en kombination av de bästa bitarna från andra resmål, sammansatta till ett. I Dubai kan man samtidigt ha både stads- och strandsemester, shoppa och gå på nöjesfält, uppleva ökenatmosfär och äta gott på förnämliga restauranger.


Och det bästa är: Dubai är tryggt och nära. Knappt sju timmars flygning från Europa för dig till garanterad sol och värme, och några timmars tidsskillnad orsakar inga problem.

Se alla erbjudanden

Bra att veta om Dubai

Ät

Den persiska restaurangen Al Ustad Special Kabab, som hör till de äldsta i staden, serverar enkla och läckra kebabspett. Marinerat, grillat, otroligt mört kött tillsammans med ris och yoghurtssås, hummus, pitabröd... Väggen pryds av fotografier på kändisar som besökt restaurangen.

Upplev

Trots att en ökenutflykt låter som en kliché, är det en upplevelse att se den oändliga sandöknen då solen går ner. Big Red nära gränsen till Oman är populärast på grund av sin orange sand och de enorma dynerna. Till sandöknen tar man sig med terrängbil och i lägret får man njuta av delikatesser från buffén, se magdans och rida på kamel.

Shoppa

Ett perfekt utflyktsmål för fyndletaren är Dubai Outlet Mall ett stycke utanför staden. Här säljs mode från föregående säsong, sportskor samt lyxiga skor, väskor och festkläder. En del av affärerna säljer de redan rabatterade varorna till halva priset på måndagar.

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset till {destination} hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum i {destination}. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/ person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.