Delhi – en resa till stormogulernas stad

Indien

I samarbete med Mondo

Det röda fortets bastanta murar reser sig framför oss. I skyddet av dem, i de sagolikt lyxiga palatsbyggnaderna, styrde stormogulerna Indien innan britterna kom. Fortets imponerande murar reflekterar mogulhärskarnas militära makt, medan de utsmyckade palatsen visar på deras bildning. Vid mogulernas hov blomstrade poesin, musiken och målarkonsten.

 

Delhis vackraste sevärdheter härstammar från stormogulernas tid. I hjärtat av gamla stan höjer sig den utsmyckade Jama Masjid, Indiens största moské. Omkring moskén breder Delhis gamla stadsdel ut sig, labyrintisk och fascinerande kaotisk.

 

Men om du tror att Delhi bara handlar om indiskt vimmel så tar du fel. Delhi är också gröna boulevarder och vackra villor från den brittiska kolonialtiden. Här och där i centrum ligger imponerande mausoleer för stormogulerna, omgivna av parker där du kan koppla av och låta tankarna vandra till förgångna tider.

 

Delhi-resan kröns av stadens lyxhotell, som till och med skulle få en stormogul att trivas.

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset till {destination} hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum i {destination}. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/ person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.