Bryssel – en resa till chokladstaden

Belgien

I samarbete med Mondo

Kan man annat än älska en stad, där man bara måste äta chokladpraliner? Konfekten uppfanns i Bryssel 1912, när den schweiziske apotekarsonen Jean Neuhaus beslöt sig för att dekorera chokladen och skapa läckra fyllningar för den. Fram till dess hade choklad sålts på apoteken, närmast som ett komplement till medicinerna.

 

Neuhaus ursprungliga konfektbod finns fortfarande kvar i den härliga shoppingpassagen Les Galeries Royales Saint-Hubert. Gallerian öppnades 1847 och ligger alldeles invid Bryssels centraltorg, Grand-Place. Torget anses vara världens vackraste.

 

I Bryssel finns naturligtvis också andra delikatesser än konfekt: Europas huvudstad är ett paradis för gourmanden. Under resan bör man också smaka på belgiska öl, pröva på våfflor och äta Belgiens nationalrätt moules et frites, dvs. musslor och pommes frites.

 

Det sägs att den belgiska maten serveras i tyska portioner med fransk kvalitet. Finns det något bättre exempel på enandet av Europa?

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset till {destination} hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum i {destination}. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/ person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.