Bordeaux – en stad kryddad med kulturell charm

Staden Bordeaux ligger på Frankrikes sydvästkust vid floden Garonnes nedre ända och charmar besökare med historia och sevärdheter, inklusive förtrollande torg, gröna parker och arkitektoniska pärlor från den neoklassiska perioden. Nästan hälften av stadens sevärdheter finns upptagna på Unescos världsarvslista.

When in Bordeaux, different food and wine experiences are natural part of the holiday. Known for its gastronomy, there is a wide array of restaurants in I Bordeaux är olika mat- och vinupplevelser en naturlig del av semestern. Det finns en mängd restauranger i den här staden som är känd för sin gastronomi. Förutom fransk kokkonst är det enkelt att hitta till exempel arabiska och afrikanska delikatesser från Bordeaux. Vinodlingar omger Bordeaux och du hittar ett bra utbud av resor som är skräddarsydda för alla intressen när du besöker dessa unika platser. Dessutom kan du fördjupa dig i vinets intressanta historia på det futuristiska vinmuseet i Bordeaux.

Den populäraste gågatan och shoppingdestinationen i Bordeaux är Rue Sainte-Catherine. I närheten ligger också det imponerande operahuset Grand Théâtre. En av stadens sevärdheter är torget Place de la Bourse med dess rumsliga konstverk. Dessutom inbjuder den vackra flodstranden till lugna promenader. 

* Det lägsta priset till {destination} hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum i {destination}. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/ person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.