Berlin – stadssemester i Europas bohemiska centrum

Tyskland

I samarbete med Mondo

Brežnev och Honecker har förevigats i en evig broderlig kyss i graffitikonstverket som målats på en bit av den bevarade Berlinmuren. Turisterna köar för att förevigas i sitt eget pussfoto.

 

Graffitin som baseras på det kända fotografiet har blivit en av Berlins mest kända sevärdheter, men annars är stadens uppdelning i Öst- och Västberlin ett minne blott. Den drygt en kilometer långa bevarade delen av Berlinmuren har omvandlats till konst på området East Side Gallery vid Spreeflodens östra strand.

 

Berlin har utvecklats till Europas mest bohemiska stad, som lever av att ständigt förändras. Därför flyttar titeln för stadens trendigaste stadsdel ständigt på sig allt eftersom gamla favoriter övertas av medelklassen och Berlins bästa restauranger, kaféer och barer uppstår i nya kvarter.

 

Är det livliga Kreuzberg Berlins intressantaste stadsdel eller har Neukölln redan gått förbi? Bara den som söker kan finna svaret. Berlin är som gjort för urbana forskningsresor.

Se alla erbjudanden

Bra att veta om Berlin

Ät

Hur smakar en vegankebab? Det får du veta i Vöner, som är namnet på både restaurangen och dess populäraste rätt. I köket rostas ett stort kebabspett, vars exakta recept är hemligt. Bland ingredienserna finns åtminstone seitan, kikärter, grönsaker och örter. Smaken och konsistensen påminner om köttkebab, men innehållet är helt vegetariskt.

Upplev

Vågar du hoppa på en öppen metrovagn? Välkommen på en rundtur under jorden! Passagerarna får klä sig i gula hjälmar och sätta sig på bänkar i en kort, öppen vagn. Det här metrotåget stannar inte på alla stationer. Håll i hjälmen och håll händerna innanför vagnen. Den underjordiska rundturen räcker två timmar och ordnas varannan fredag.

Shoppa

Om du vill göra otroliga vintage-fynd till ett förmånligt pris, ska du besöka affären Das Neue Schwarz. Butiken har specialiserat sig på lyxmärken och med god tur kan du hitta exempelvis Balenciaga, Prada och kanske just de skor som du aldrig skulle ha köpt till fullt pris.

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset till {destination} hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum i {destination}. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/ person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.